sâmbătă, 15 ianuarie 2011

RETETE STRAVECHI PENTRU VREMURI NOI
         Sucul de ridichi negre dizolva pietrele biliare si are o influenta benefica asupra ficatului. Pentru a lamuri lucrurile, trebuie sa facem o mica precizare. Exista si pietre (destul de rare, ce e drept) care nu se dizolva prin consumarea sucului extras mecanic (cu storcator) din ridichile negre. In aceste cazuri singura metoda ramane eliminarea cu ajutorul uleiului de masline si al sucului de lamaie.          
    Totusi, pentru multi bolnavi, o cura de suc de ridichi, de 6 saptamini, a fost suficienta. Sucul se bea dimineata, pe stomacul gol. Atentie! Acest tratament nu este recomandat si celor care sufera de ulcer sau inflamatii stomacale si intestinale.      
    Cantitatea bauta, de suc de ridichi, va creste si va descreste astfel: prima saptamana 100 ml; a 2-a saptamina 200 ml; a 3-a si a 4-a saptamana 300 ml; a 5-a saptamana 200 ml; a 6-a saptamana 100 ml.
    Primele simptome care vor indica efec­tul pozitiv al acestei cure sunt cresterea poftei de mancare si disparitia greturilor, a gustului amar din gura si a durerilor sub coaste, care iradiau pana la inima. Pentru a fi siguri ca ati scapat de pietrele biliare va recomandam un control medical ecografic.            
        Baile de cimbru, contra lipsei poftei de mancare.          
    Un copil care, pe langa faptul, suparator, ca nu mananca, prezinta si cearcane, inchise la culoare, sub ochi si este tot timpul morocanos si obosit, poate fi revigorat prin trei bai complete, consecutive, cu cim­bru.
    Cantitatile necesare sunt urmatoarele: 30 grame, la prima baie, 60 grame, la a doua baie si din nou 30 grame, la a treia baie. Dimineata se pune cantitatea (indicata) de cimbru uscat intr-o oala cu apa (de 3 1) si se acopera cu un capac. Inainte de baie se infierbinta putin pe foc si apoi se strecoara.Seara se face o baie copilului si in apa acestuia, care nu este nici rece, nici fierbinte, se adauga ceaiul de cimbru. Copilul va sta in apa cu cimbru aproximativ 20 de minute. Se repeta inca doua seri. Pentru a completa efectul benefic al acestui tratament se recomanda ceaiul de urzici, baut cate o cescuta, dimineata pe stomacul gol. Acest ceai se va bea tot timpul anului, neandulcit, inghititura cu inghititura.                          
       Bai de sezut care combat incontinenta urinara.        
CRETISOARA
COADA CALULUI
    Pentru copii sau batrani, baile de sezut cat mai calde, au efect imediat. intr-un lighean (in care incap 7-8 litri) se pun doua linguri de sare de bucatarie si 50 de grame de ceai amestecat, de coada calului si traista ciobanului si apoi, peste acest amestec, se toama 5 litri de apa fierbinte. Incercati apa cu cotul si, cand este suportabila, asezati bolnavul in lighean (numai cu sezutul, nu si cu picioarele). Acesta trebuie sa stea astfel cel putin 20 de minute si cel mult 30. Apa din lighean trebuie sa fie tot timpul cat mai calda. Daca vi se pare ca s-a racit prea repede puteti adauga apa fierbinte, dar cu mare grija, numai dupa ce bolnavul s-a ridicat. Amestecati bine, probati din nou cu cotul si reluati baia. Efectul acestor bai poate fi imbunatatit daca se consuma simultan 2 cesti pe zi de ceai de cretisoara. Baile de sezut se repeta, seara de seara, pana cand dispare incontinenta urinara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu